Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Kommunikation

Når ting går galt, er det ofte fordi kommunikationen svigter. Derfor er det vigtigt at kommunikationsforbindelserne opretholdes under alle forhold. Også når en orkan har nedlagt mobilmasterne, og regnen har gennemvædet telefoncentralen.

DfRB's kommunikationstjeneste varetager oprettelsen af kommandoposter, der sikrer den interne kommunikation mellem de forskellige indsatte styrker.

En kommandopost kan i princippet være én mand på bagsædet af en Toyota Corolla fra 1975, men det kan også være 8 mand i en splinterny lastbil med 4 sattelittelefoner, 8 bærbare pc'er koblet op på internettet og et hav af diverse radioer, der sikrer forbindelsen til alle landets forskellig myndigheder. Hvilken løsning, der skal vælges, afhænger af det aktuelle behov i den konkrete situation.

Personale fra DfRB's kommunikationstjeneste har f.eks. deltaget i indsatsen i forbindelse med oversvømmelser pga. smeltevand i vinteren 2011, ligesom en mand gjorde tjeneste på Beredskabsstyrelsens Ledelses- og kommunikationsmodul i dagene efter den store fyrværkeriulykke i Seest i 2004.


 

Siden dannet p: 0.12 sekunder